Zemra e besimtarit duhet të jetë e qetë, e kënaqur dhe e dashur!

HomeArtikuj

Zemra e besimtarit duhet të jetë e qetë, e kënaqur dhe e dashur!

Autor. Besimtari i cili gjatë komunikimit, debatit, shoqërimit dhe bisedës përdor fjalë ofenduese si dhe inatoset shpejtë, besimtari në zem

Sunetet e neglizhuara të Pejgamberit s.a.v.s!
Djemët nuk po flasin ndermjet vete për shkak të nuseve?
STINA E DIMRIT DHE MES’HU MBI MESTE – DISPOZITA DHE DOBI

Autor.

Besimtari i cili gjatë komunikimit, debatit, shoqërimit dhe bisedës përdor fjalë ofenduese si dhe inatoset shpejtë, besimtari në zemrën e të cilit ka frikë, mendjemadhësi, dyshim etj… kjo është shenjë se zemra e tij është në gaflet – pakujdesi dhe asaj zemre i mungon përmendja e Zotit. Pra është nga ata që shumë rrallë e përmend Zotin.

Dhikri, përmendja e vazhdueshme e Zotit në gjitha gjendjet është rehati për zemrën dhe shpirtin. I Dërguari i Allahut s.a.v.s. e ka përmendur Zotin gjithmonë: në rrugë, në luftë, në biseda, në mesin e familjes, duke shëtitur etj…

Për të qetësuar zemrat, çdo besimtar si udhërrëfyes duhet të ketë ajetin kuranor të sures Ra’ad (28): “pra ta dini se me të përmendur All-llahun zemrat stabilizohen.

Islampress

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0