SUBHANALLAH, MË KANË KËSHILLUAR TË LAHEM ME UJIN ME TË CILIN E KANË LARË TË VDE’KURIN..

HomeArtikuj

SUBHANALLAH, MË KANË KËSHILLUAR TË LAHEM ME UJIN ME TË CILIN E KANË LARË TË VDE’KURIN..

Pyetje: Një grua u go dit me një fatkeqësi me ç ‘rast u sprovua me frikë e cila ndikoi dukshëm në sytë e saj të cilat i mbetën të hapur. Pa

Kush vdek në ditë xhumaje nuk do të llogaritet në Ditën e Gjykimit?
Arsyet pse nuk i lejohet femres muslimane të martohet me një jomusliman?
Mesazhë i fuqishem për ato gratë që bëjnë sehire, Allahu na ruajtë..

Pyetje:

Një grua u go dit me një fatkeqësi me ç ‘rast u sprovua me frikë e cila ndikoi dukshëm në sytë e saj të cilat i mbetën të hapur. Pas këtij rasti u këshillua që të merr gusul (shpërlahet) me ujë me të cilin është larë i vde’kuri, a lejohet kjo gjë?

Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut Duke e ditur se ky ujë nuk është shkak i shërimit as fetarisht por as logjikisht, kuptohet se përdorimii tij është shirk i vogël. Pjesë e shirkut të vogël është bërja shkas (sebeb) shërimi të asaj e cila nuk është shkas.

Ajo që duhet ta bëjë kjo grua është që t’i bën vetes Rukje Sheriatike, me ç ‘rast do ta lexon suren el-Fatiha, el-Felek dhe en-Nas. Nuk ka asgjë të keqe nëse ajo shkon edhe tek mjekët për ta shëruar këtë sëm’undje.Lusim Allahun e Madhëruar ta shërojë atë.Allahu e din më së miri urimi: Islam Q&APërktheu: Senad Ramadani

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0