Sot e Xhuma Elhamdulil-Lah!

HomeArtikuj

Sot e Xhuma Elhamdulil-Lah!

Sot e Xhuma Elhamdulil-Lah I Dërguari i Allahut (alejhi salatu ues selam) ka thënë: Allahu ia ndriçoftë fytyrën atij njeriu që e dëgjon fjalën time

Ja sa është rritur e mbij.etuara e vetme e tragjedisë në Restelicë.
Pyetje:A do të hyjë në xhenet gruaja e cila nuk ka vendosur shaminë?
IBN TEJMIJE DHE KUNDËRSHTIMI I TIJ NDAJ LOGJICISTËVE GREKË!

Sot e Xhuma Elhamdulil-Lah

I Dërguari i Allahut (alejhi salatu ues selam) ka thënë: Allahu ia ndriçoftë fytyrën atij njeriu që e dëgjon fjalën time, e kupton atë, e memorizon dhe ua përcjell edhe të tjerëve. [Sahih Tirmidhi]

Shkallët e marrjes së diturisë: Dëgjimi, kuptimi, memorizimi dhe përcjellja tek të tjerët!

[Ibn Kajjim].

Allahu i LartĂ«suar thotĂ«: “Ata do tĂ« thirren (DitĂ«n e Kiametit) qĂ« tĂ« pĂ«rulen nĂ« sexhde, por nuk do tĂ« munden!
TĂ« ulura do tĂ« jenĂ« shikimet e tyre dhe do t’i mbulojĂ« poshtĂ«rimi, sepse kanĂ« qenĂ« tĂ« ftuar tĂ« pĂ«ruleshin nĂ« sexhde, sa kan qenĂ« tĂ« shĂ«ndoshĂ« (dhe nuk kanĂ« pranuar).” (El-Kalem, 42-43)

Imam Se’id ibn Xhubejr (Allahu e mĂ«shiroftĂ«) shpjegonte:
“Ata e dĂ«gjonin: “Hajje alel-felah!”
(ejani nĂ« shpĂ«tim/e dĂ«gjonin ezanin), mirĂ«po nuk i pĂ«rgjigjeshin!”

📚(Tefsir El-Begavij)

Njeriu e ka vetĂ« nĂ« dorĂ« se ç’farĂ« rruge duhet tĂ« zgjedhĂ«…
Ashtu siç Ă«shtĂ« Caktimi i Allahut tĂ« LartĂ«suar , po ashtu Allahu i LartĂ«suar ka lĂ«nĂ« dhe zgjedhjen e Njeriut…
Ashtu siç i Madhi Zot Allahu i Lartësuar ka vendosur Rriskun po ashtu dhe vendosur dhe
Shkaqet tĂ« cilat njeriu duhet ti bĂ«jĂ« pĂ«r tĂ« marrĂ« Rriskun…
NĂ« njĂ« farĂ« mynyre Ă«shtĂ« dhe vetĂ« zgjedhja e njeriut se ç’farĂ« don tĂ« zgjedhĂ« tĂ« mirĂ«n {Xhennetin} apo tĂ« keqen {Xhehennemin}… 📚

I Madhi Zot Allahu i LartĂ«suar nuk i bĂ«n padrejtĂ«si njeriut por njeriu i bĂ«n vetĂ« padrejtĂ«si vetvetes sĂ« vet…
[ Kur’ani FamĂ«lartĂ« ]📖

I Madhi Zot Allahu i LartĂ«suar na pĂ«rmirsoftĂ« dhe na bĂ«ftĂ« tĂ« zgjedhim gjithmonĂ« tĂ« mirĂ«n si dhe na dhĂ«ntĂ« njĂ« pĂ«rfundim tĂ« mirĂ« dhe na bĂ«ftĂ« prej BanorĂ«ve tĂ« Xhennetit Firdeuss…👈
đŸ€ČAMINđŸ€Č

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0