Si ta ndryshojmë të keqen me zemër?

Homepyetje

Si ta ndryshojmë të keqen me zemër?

Autor. Pyetje: Ne hadith thuhet: ‘Kush prej jush sheh nje te keqe le ta ndryshoje ate me doren e tij e nese nuk mundet atehere me g

Pyetje:A lejohet kamata per te blere shtepi per te jetuar, pasi qe eshte e pamundur me ble shtepi me para ne dore ne vende te huaja?
A e dini pse nuk ben të fryesh në enë, SubhanAllah këtë e tha Muhammedi a.s para 1400 viteve.
Pyetje:Çfarë lutje duhet të themi për mbrojtjen e fëmijëve?

Autor.

Pyetje: Ne hadith thuhet: ‘Kush prej jush sheh nje te keqe le ta ndryshoje ate me doren e tij e nese nuk mundet atehere me gjuhen e tij e nese nuk mundet atehere me zemren e tij, por ky eshte besimi me i dobet”. Si duhet ta kuptojme ndrsyhimin e te keqes me zemer?

Pergjigje: Kjo (ndryshimi i te keqes me zemër) do te thotë te urresh te keqen dhe shoqerimin me njerezit qe veprojne kete te keqe sepse shoqerimi me njerezit e te keqes duke mos i ndaluar ata nga kjo e keqe, ngjan me vepren e Beni Israileve (Jehudeve) te cilet i mallkoi Allahu i Lartesuar dhe i Pa te meta:

“Ata nga Bijtë e Israilit të cilët nuk besuan, u mallkuan nga goja e Daudit dhe Isait, birit të Merjemes. Kjo ngaqë ata nuk u bindën (ndaj Allahut dhe të Dërguarit të Tij) dhe gjithnjë i tejkalonin të gjithë kufinjtë. Ata asnjëherë nuk e ndalonin njëri-tjetrin nga Munkeri (e keqja, mosbesimi, besimi i rremë) që ata gjithnjë vepronin. E poshtër vërtet ishte ajo që ata gjithnjë vepronin.” Maide 78-79.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0