Si duhet ti lag gruaja kokën e saj gjatë marrjes së abdesit?

HomeArtikuj

Si duhet ti lag gruaja kokën e saj gjatë marrjes së abdesit?

Pyetje: Si duhet ta fërkojë gruaja kokën e saj gjatë marrjes së abdesit?A është i mjaftueshëm fërkimi i një pjese të saj?Përgjigje:Mënyra e

Kam frikë se nëse falem gabimisht, mos jam pjesë e ndonjë sekti të devijuar..
MashAllah, Ja sa eshte madhesia e tije Kur’ani më i madh prej druri në botë tërheq me mijra turistë ?
Ebu Bekri (Allahu qoftë i kënaqur me të!)[1] [HUTBE]

Pyetje:

Si duhet ta fërkojë gruaja kokën e saj gjatë marrjes së abdesit?A është i mjaftueshëm fërkimi i një pjese të saj?Përgjigje:Mënyra e fërkimit të kokës për gratë është e njëjtë si ajo e burrave: fërkohet e gjithë koka me dorë të largur, duke filluar që nga vendi ku dalin flokët e deri në zverk, së bashku me veshët.

Ndërsa gërshetat nuk ka nevojë që t’i fërkojë.Në disa hadithe të saktë thuhet se Pejgamberi (salAllahu alejhi ve selem) e fërkonte kokën duke filluar nga ana e përparme deri në zverk bashku me veshët.Në esencë, burrat dhe gratë janë të barabartë para rregullave të Sheriatit Islam, me përjashtim të atyre rregullave, për të cilat janë transmetuar argumente të saktë.Autor: Imam Bin BaziLibri: “Pyetje dhe Përgjigje”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0