Si Bëhet Falja E Namazit Kur Je Duke Udhëtuar Me Autobus??

Homepyetje

Si Bëhet Falja E Namazit Kur Je Duke Udhëtuar Me Autobus??

Esselamu alejkum! Një mik i imi më kërkoi që t’ua parashtroj dy pyetje në lidhje me rregullat fetare gjersa haxhiu udhëton për në haxh me a

Ae ke ditur..? Pse gratë varrosen më thellë se burrat në va’rrë..?
Baba Im Nuk Falë Namaz, Dhe Unë Dua Të Martohem Me Një Vajzë Të Udhëzuar, Si Të Veproj?!
Pyetje:A lejohet falja e namazit me rroba pune?

Esselamu alejkum! Një mik i imi më

kërkoi që t’ua parashtroj dy pyetje në lidhje me rregullat fetare gjersa haxhiu udhëton për në haxh me autobus.
A lejohet të merret tejemmum, duke e pasur parasysh se në autobus ka rreth 80 litra ujë?
A lejohet falja e namazit brenda në autobus, edhe pse gjatë udhëtimit kalohet përskaj vendeve ku mund të falet namazi?
Përgjigjja:

Nuk lejohet marrja e tejemmumit përderisa ka ujë të mjaftueshëm, si dhe nëse është i përdorshëm.
Kjo varet nga rrethanat dhe gjendja konkrete.

Udhëheqësit gjatë rrugës duhet të kujdesen për kohët e namazeve dhe të ndalojnë autobusin në ato vende ku mund të falet namazi në kohë dhe sipas rregullave.

Mirëpo, nëse, për shkak të arsyeve objektive, nuk është e mundur një gjë e tillë, atëherë namazi mund të falet edhe brenda në autobus, ashtu siç është e mundur.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1