Sa do lart të ngjtesh një ditë do të biesh posht?!

HomeArtikuj

Sa do lart të ngjtesh një ditë do të biesh posht?!

Enes bin Malik thote… Deveja e Profetit sal-lAllahu alejhi ue sel-lem El Adba, nuk garohej nga asnje deve tjeter. Por nje dite erdhi nje Be

Fale namazin, që është nur, e mos rri në terr!
Ky eshte ajeti i Kuranit te cilin kur e degjoi Iblis i Mallkuar (shejtani) qau..!?
Pyetje:A do të vazhdosh të mos falesh ?!

Enes bin Malik thote…

Deveja e Profetit sal-lAllahu alejhi ue sel-lem El Adba, nuk garohej nga asnje deve tjeter. Por nje dite erdhi nje Beduin me nje deve te re, e cila garoi me devene e Profetit dhe ia kaloi asaj. Kjo sikur i rendoi pak shoket e Profetit alejhi selam, nderkohe Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem u tha: “Eshte hak (e vertete, ligj) i Allahut qe sado te ngrihet diçka, do t’i vije koha e te bjere poshte.”

Ne nje version tjeter perseri ne “Sahihun” e Buhariut thuhet: “Vertete eshte hak (ligj, e vertete) per Allahun qe sado te ngrihet diçka prej kesaj dunjaje, te vije koha e te bjere poshte.”

Imam Ibnul Kajim (Allahu e meshirofte!) pas ketyre fjaleve thote: Medito pak ne fjalet e transmetimit te pare “sado te ngrihet diçka” ndersa ne versionin e dyte: “sado te ngrihet diçka prej kesaj dunjaje te vije koha e te bjere poshte” e quajti renien per ate qe ngrihet dhe lartesohet (ne çeshtjet e kesaj bote) dhe jo per ate qe e larteson dhe e ngre Allahu, sepse kur Allahu e larteson dhe krenon robin me bindje ndaj Tij, ai asnjehere nuk mund te bjere poshte.
“El Furusije” fq. 91

Përktheu: Fation Isufi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0