Rritet numri i pacientëve, sidomos i të rinjve, në Klinikën e Psikiatrisë

HomeLajme

Rritet numri i pacientëve, sidomos i të rinjve, në Klinikën e Psikiatrisë

Lexojeni Sipas Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar, në Klinikën e Psikiatrisë, Reparti i Sëmundjeve të Varësisë, gjatë 9 muajve

Autobusi përplaset me kamionin: 9 viktima dhe 30 të plagosur në Turqi!
Facebook ndërron emrin e kompanisë në Meta, por çfarë kuptimi ka kjo fjalë?
Tërmet në Kosovë, ‘dridhet’ Suhareka

Lexojeni

Sipas Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar, në Klinikën e Psikiatrisë, Reparti i Sëmundjeve të Varësisë, gjatë 9 muajve të këtij viti 89 pacientë kanë kërkuar trajtim, numër dukshëm më i lartë në krahasim me vitin e shkuar.

“26 prej tyre, kanë qenë në varësi të opioideve (heroinë), 11 në varësi të kanabioideve (marihuanë), në varësi të polisusbstancave (substanca të shumta psikoaktive) 25, në varësi të alkoolit 14 dhe 3 në varësi nga sedativët”, thuhet në njoftimin e ShSKUK-së.

“Është shqetësuese që moshat e rejat janë frekuentueset më të shpeshta, sidomos mosha 18 vjeçare e lart. Ka raste kur edhe persona të moshës 15 dhe 16 vjeç kanë kërkuar trajtim”, thuhet tutje në këtë njoftim.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0