Pyetje:Si duhet të shpëtojë nga gjynahet e shumta..

HomeArtikuj

Pyetje:Si duhet të shpëtojë nga gjynahet e shumta..

Autor. Një njeri bëri një gjynah të cilin e kujton vazhdimisht, në çdo orë, derisa gjendja e tij shpirtërore u rëndua dhe jeta iu errësua.M

Ky është muslimani i vërtetë!
Kam rënë në zina, edhe pse njerëzit më mendojnë të devotshëm!
Ky është premtimi i Allahut!

Autor.

Një njeri bëri një gjynah të cilin e kujton vazhdimisht, në çdo orë, derisa gjendja e tij shpirtërore u rëndua dhe jeta iu errësua.Me çfarë e këshilloni njeriun e tillëPërgjigjja: I them atij; mos e humb shpresën nga mëshira e Allahut, sepse Allahu e pranon pendimin e të devotshmëve. Nëse pendohesh, ndjen keqardhje për gjynahun dhe e përmisove bindjen tënde ndaj Zotit, atëherë Allahu do të ta pranojë ty pendimin, sado të mëdha qofshin gjynahet e tua.

A nuk e di se pendimi nga (mohimi) është i pranuar dhe se pendimi e fshin çdo gjynah të mëparshëm!Kujdes mos u bëj nga shpresëhumburit dhe pesimistët, sepse kjo është gjendje e përçmuar! Vepra e mirë e fton njeriun në një tjetër vepër të mirë dhe devotshmëria në devotshmëri, po ashtu edhe gjynahu e fton njeriun në një tjetër gjynah, nëse nuk pendohet tek Allahu dhe kërkon falje prej Tij.Allahu ju ruajtë dhe ju dhëntë sukses!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0