Pyetje:Pse nuk na pëlqen zëri ynë kur e dëgjojmë të regjistruar?

HomeShëndetësi

Pyetje:Pse nuk na pëlqen zëri ynë kur e dëgjojmë të regjistruar?

Autor. Pse nuk na pëlqen zëri ynë kur e dëgjojmë të regjistruar?U ka ndodhur të gjithëve. Herën e parë që kemi dëgjuar zërin tonë të regjis

Shikoni Se Si Ndikon Hirra Te Mëlçia Dhe Humbja E Kilogramëve Të Tepërta..!
Si Të Humbisni Peshë Duke Ngrënë 5-6 Herë Në Ditë
Metoda e saktë e përdorimit te farës së zezë!

Autor.

Pse nuk na pëlqen zëri ynë kur e dëgjojmë të regjistruar?U ka ndodhur të gjithëve. Herën e parë që kemi dëgjuar zërin tonë të regjistruar, nuk na ka pëlqyer. Dhe për këtë ka një shpjegim, madje shkencor.Arsyeja pse nuk e njohim zërin kur e dëgjojmë ka të bëjë me funksionet e veshit, në sipërfaqe, në mes dhe në brendësi të tij. Pjesa e mesme është ajo që forcon dhe mbart zërin në pjesën e brendshme, e cila e përkthen atë në sinjale në tru.

Tingujt që hyjnë në veshë tanë janë dy lloje: Ata që përcillen me ajrin (kur e dëgjojmë zërin të regjistruar) dhe ata që përcillen me kockat (kur e dëgjojmë zërin duke folur).“Kur njerëzit e dëgjojnë zërin e tyre të regjistruar, mungojnë tingujt me të cilët janë mësuar ta dëgjojnë veten kur flasin. Dëgjojnë vetëm zërin ashtu siç e përcjell ajri, domethënë ashtu siç e dëgjojnë të gjithë”,- thekson otolaringologu Chris Chang.

Zëri që nuk na pëlqen kur e dëgjojmë, është ai që dëgjojnë të gjithë të tjerët. Dhe kjo është arsyeja e vetme që nuk na pëlqen zëri ynë kur e dëgjojmë të regjistruar.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0