Pyetje:PSE AI QË E LUT ALLAHUN NUK HUMB ASNJËHERË?

Homepyetje

Pyetje:PSE AI QË E LUT ALLAHUN NUK HUMB ASNJËHERË?

Transmetohet nga Enes Ibn Maliku,- Allahu qoftë i kënaqur me të!,- tregon se Muhamedi,- salAllahu alejhi ue selem!,- ka thënë: Allahu,- xhele ue ala!,

Pse nuk na i ka treguar Profeti kohën e sakte kur do të ndodhë Kijameti? A e dinte ai?
Pyetje:Ku është vendi i të çmendurve në botën tjetër?
Marrja e gjumit në namaz.

Transmetohet nga Enes Ibn Maliku,- Allahu qoftë i kënaqur me të!,- tregon se Muhamedi,- salAllahu alejhi ue selem!,- ka thënë: Allahu,- xhele ue ala!,- ka thënë:

يا ابن آدم ، إنك ما دعوتني ورجوتني غفرت لك ما كان منك ولا أبالي ، يا ابن آدم ، لو بلغت ذنوبك عنان السماء ، ثم استغفرتني غفرت لك ، يا ابن آدم ، إنك لو أتيتني بقراب الأرض خطايا ، ثم لقيتني لا تشرك بي شيئا ، لأتيتك بقرابها مغفرة

O biri Ademit! Përderisa ti më lutesh Mua dhe shpreson tek Unë, do t’i fali të gjitha mëkatet dhe aspak nuk mërzitem për këtë. O biri Ademit! Nëse mëkatet e tua arrijnë kupën e qiellit, e pastaj ti kërkon falje (bën istigfar) prej Meje, Unë do t’i falë mëkatet. O biri Ademit! Nëse më vjen tek Unë me mëkate sa madhësia e tokës, por më takon Mua pa më bërë asgjë shirk, atëherë Unë do të vijë me po aq falje.”

(Tirmidhiu dhe thotë se hadithi është hasen sahih).

Dije vëlla i nderuar, se pêrderisa ti i lutesh Allahut me sinqeritet, t’i do të dalësh fitues, dhe do të fitosh njêrën nga kêto tre gjërat:

1. Ose do të jap Allahu atë për të cilën e ke lutur.

2. Ose do të largojë njê bela(sprovë) për aq sa ka qenë lutja dhe istigfari jotë.

3. Ose do ta vonojë lutjen dhe istigfarin tënd deri në ditën e gjykimit, atë ditë ku do të jemi mêse të nevojshëm pêr faljen dhe mëshirën e Allahut.

Husejn bin Muhamed esh Shemri.

Nga arabishtja; Suad Shabani

Burimi: albislam.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0