Pyetje:Prej cilës moshë muslimanëve fillojnë t’iu shënohen mëkatet?

Homepyetje

Pyetje:Prej cilës moshë muslimanëve fillojnë t’iu shënohen mëkatet?

Pyetja: Prej cilës moshë muslimanëve fillojnë t’iu shënohen mëkatet? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekime

Unë gjithmonë marr abdes pa e fërkuar kokën . A është abdesi im i saktë?
Pyetje:A lejohet te vizatohen duart me këna me modele të ndryshme?
Kjo është pema e Zekumit, e përmendur në Kur’an, për çfarë përmendët?!

Pyetja:

Prej cilës moshë muslimanëve fillojnë t’iu shënohen mëkatet?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Muhamedin, të Dërguarin e Tij, ﷺ.

Aliu (Allahu qoftë i kënaqur me të!), thotë se i Dërguari i Allahut, ﷺ ka thënë: “Është ngritur lapsi për tre persona: nga ai që është duke fjetur, fëmija deri sa të rritet dhe nga i çmenduri derisa t’i vijnë mendët.” [1]
Hyrja në moshën e pubertetit është koha kur njeriut fillojnë t’i shkruhen veprat në regjistrin e veprave të mira apo atyre të këqija.

Hyrja në moshën e pubertetit është ajo kohë kur muslimanit dhe muslimanes fillojnë t’i dalin qimet nën sqetulla dhe rreth organit.
Allahu i Madhëruar thotë: “Kurse ndaj jush kanë përcjellësit! Janë shkrues të ndershëm te Allahu.” (Infitar: 11–12)

Hoxhë Zejd Haziri

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0