Pyetje:Kur themi “La ilahe ilAllah”, a duhet të shtojmë edhe “Muhameden resulullah”?

Homepyetje

Pyetje:Kur themi “La ilahe ilAllah”, a duhet të shtojmë edhe “Muhameden resulullah”?

Pyetja: Kur themi “La ilahe ilAllah”, a duhet të shtojmë edhe “Muhameden resulullah”? Po Muhamedi alejhi selam, kur ka thënë për shembull “

Pyetje:A lejohet te vizatohen duart me këna me modele të ndryshme?
Pyetje:A është e obligueshme larja pas marrëdhënieve intime…?! Ja çfarë tha Ajshja (r.a)
Duaja qe duhet te themi kur dalim nga shtepia!

Pyetja:

Kur themi “La ilahe ilAllah”, a duhet të shtojmë edhe “Muhameden resulullah”? Po Muhamedi alejhi selam, kur ka thënë për shembull “Zoti është një”, a ka thënë për veten se “Muhamedi është rob dhe i Dërguari i Tij”?

***

Përgjigjja:

Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Fjala “La Ilahe Ila Allah Muhamedun Resulullah” (Nuk ka zot tjetër që meriton të adhurohet me të drejtë përveç Allahut dhe Muhamedi është i Dërguar i Tij) ose “Muhamedun Abduhu ve Resuluhu” (Muhamedi është rob dhe i Dërguar i Tij), është dëshmi që me pranimin dhe thënien e tij njeriu bëhet besimtar. Dhe këtë thënie e kanë dëshmuar dhe e dëshmojnë të gjithë muslimanët, gjithashtu këtë dëshmi e ka shqiptuar kështu edhe vetë i Dërguari Muhamed, lavdërimi dhe paqja qofshin mbi të.

Alaudin Abazi

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0