Pyetje:Kujt i tha Pejgamberi ﷺ: “Shtro një gosti martese qoftë edhe vetëm me një dele!

HomeArtikuj

Pyetje:Kujt i tha Pejgamberi ﷺ: “Shtro një gosti martese qoftë edhe vetëm me një dele!

Abdur-Rahman Ibn Aufi r.a. tregon: Kur u shpërngulëm në Medine, i Dërguari i Allahut a.s. na vëllazëroi mua dhe Saad Ibn Rebi’. Saadi më th

Çasti kur Zoti thërret Engjëllin Xhibril:
Merr avdes, shko në xhami dhe falu duke qenë i përulur!
VD.EKJA E XHIBRILIT ┇ FUNDI I BOTËS

Abdur-Rahman Ibn Aufi r.a. tregon:

Kur u shpërngulëm në Medine, i Dërguari i Allahut a.s. na vëllazëroi mua dhe Saad Ibn Rebi’. Saadi më tha mua: ‘Unë jam më i pasuri i ensarëve, kështu që do të të jap ty gjysmën e pasurisë. Shiko edhe dy gratë e mia dhe cilën të zgjedhësh, unë do ta ndaj dhe pasi të plotësojë kohën e caktuar, mund të martohesh ti me të,.,/ Abdur-Rahmani i tha: “Nuk kam nevojë për gjithe këtë. A ka ndonjë treg ku tregtohet?,/

Ai i tha: “Tregu i Kajnukasë.,/ Abdur-Rahmani shkoi atje qysh të nesërmen dhe solli salcë kosi dhe gjalpë. Pastaj vazhdoi të shkojë atje rregullisht dhe, pa kaluar shumë ditë, Abdur-Rahmani erdhi dhe në trup i shiheshin njolla të verdha nga era e mirë me të cilën ishte lyer. (Kur e pa këtë) i Dërguari i Allahut a.s. e pyeti atë nëse ishte martuar dhe ai i tha që po. Pejgamberi a.s. e pyeti se me kë ishte martuar. Ai i tha se ishte martuar me një grua nga ensarët. Pastaj Pejgamberi e pyeti: “Sa i dhe?” Ai i tha: “Një copëz floriri sa një bërthamë hurme.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1