Pyetje:Çka do të thotë ibadet (adhurim)?

Homepyetje

Pyetje:Çka do të thotë ibadet (adhurim)?

Pyetja: Çka do të thotë ibadet (adhurim)? *** Përgjigjja: Ibadetin dijetarët e kanë definuar në forma të ndryshme. Në mesin e tyre

Xhindet besimtarë a kanë pamje të bukur?
Pyetje:CiIi Është Mendimi Për Leximin E Sures ”Ja Sin” Tek Va’rri I Njeriut Të Vd’ekur? A Ka Kjo Sure VIerë Për Këtë?
Pyetje:A të shkoj në xhami kur jam me grip?

Pyetja:

Çka do të thotë ibadet (adhurim)?

***

Përgjigjja:

Ibadetin dijetarët e kanë definuar në forma të ndryshme. Në mesin e tyre është edhe definicioni i njohur dhe gjithpërfshirës i Ibn Tejmijes i cili thotë: “Ibadeti është emër i përgjithshëm i çdo gjëje të cilën e don Allahu dhe është i kënaqur me të, prej fjalëve apo veprave, qofshin ato të jashtme apo të brendshme.”

Hoxhë Omer Bajrami

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0