Pyetje:Cili është dhikri më i mirë?

Homepyetje

Pyetje:Cili është dhikri më i mirë?

Autor.... Në shumë vende në Kuran por edhe në hadithet e Muhamedit a.s. flitet për vlerën e dhikrit – përmendjes së Zotit dhe salavateve pë

Pyetje: pse Allahu i dërgon disa njerëz në jetën tonë, na bën të jetojmë me ta dhe pastaj ata të largohen nga ne për të mos u kthyer kurrë?
Pyetje:A Takohemi Në Ahiret (Botën Tjetër) Me Bashkëshortin Dhe Fëmijët..?
Kush ishte njeriu i cili tha ne prezenc të Muhammedit (a.s)” O Zot më mëshiro mua Muhammedin ndërsa të tjerët jo..

Autor….

Në shumë vende në Kuran por edhe në hadithet e Muhamedit a.s. flitet për vlerën e dhikrit – përmendjes së Zotit dhe salavateve për Pejgamberin a.s.

Shpesh njerëzit pyesin se cili është dhikri më i mirë. A janë fjalët subhanallah, elhamdulilah, Allahu ekber… etj?

Si për çdo punë, edhe për dhikrin duhet përgatitje, ndërsa përgatitja më e mirë për dhikër përsëri është dhikri. Këto janë fjalët “estagfirullah” – kërkoj falje nga Zoti.

Kërkimi i faljes nga Allahu dhe pastrimi i shpirtit është hyrja më e mirë në dhikr.

Njëjtë sikur lajmë rrobat. Në fillim vendosim detergjent për të hequr njollat pastaj zbutës aromatik.

Pra fjalët estagfirullah le të jenë detergjent i shpirtit, ndërsa dhikri tjetër le të jetë zbutës që do ta na freskojë shpirtrat me aromën më të bukur…(Ismet Basic)

Përshtati: A. D. Islampress

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0