Pyetje:Cila është rëndësia e shpërndarjes të selam-it?

Homepyetje

Pyetje:Cila është rëndësia e shpërndarjes të selam-it?

Pyetja: Cila është rëndësia e shpërndarjes të selam-it? *** Përgjigjja: Selami është fjala përshëndetëse mes banorëve të xhenetit

Pyetje:Pse femrat varrosen më thellë se meshkujt në varr?
Pyetje:CiIi Është Mendimi Për Leximin E Sures ”Ja Sin” Tek Va’rri I Njeriut Të Vd’ekur? A Ka Kjo Sure VIerë Për Këtë?
A vdesin engjëjt në momentin kur njeriu të cilin e kishin nën mbikqyrje ndërron jetë. Çfarë ndodh me ta?

Pyetja:

Cila është rëndësia e shpërndarjes të selam-it?

***

Përgjigjja:

Selami është fjala përshëndetëse mes banorëve të xhenetit dhe vlerat e kësaj përshëndetje janë të mëdha e të shumta.
Pejgamberi ﷺ ka thënë: “O njerëz, përhapeni selamin, jepni ushqim, mbani lidhjet familjare, faluni kur njerëzit flenë, do të hyni në Xhennet me selam.” [1]

Përcillet nga Ebu Hurejra se Pejgamberi ﷺ ka thënë: A doni t’ju udhëzoj për diçka që, nëse i përmbaheni, do të duheni në mes veti? Atëherë jepni ndërmjet veti selam. [2]

Ai i bekuar, ﷺ po ashtu ka thënë: “Jehudët nuk ju urrejnë për asgjë më shumë sesa kur ju jepni selam (mes vete) dhe kur thuani “Amin” (Thënia “Amin” pas leximit të surës Fatiha në namaz).” [3]

Hoxhë Ferid Selimi

—————————-
[1] Tirmidhiu

[2] Muslimi

[3] Ibn Maxhe

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0