Pyetje:Cila është rëndësia e shpërndarjes të selam-it?

HomeArtikuj

Pyetje:Cila është rëndësia e shpërndarjes të selam-it?

Pyetja: Cila është rëndësia e shpërndarjes të selam-it? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qof

SA SHUMË MAJMUNË DHE SA PAK LUANA KA NË DITËT E SOTME!
A ke dhuruar akoma sadaka për trupin tënd?
Universiteti i Kalifornisë së Jugut: Agjërimi edhe Për 3 Ditë – Si e Rigjeneron Trupin Dhe Qelizat

Pyetja:

Cila është rëndësia e shpërndarjes të selam-it?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Muhamedin, të Dërguarin e Tij, ﷺ.

Selami është fjala përshëndetëse mes banorëve të xhenetit dhe vlerat e kësaj përshëndetje janë të mëdha e të shumta.
Pejgamberi ﷺ ka thënë: “O njerëz, përhapeni selamin, jepni ushqim, mbani lidhjet familjare, faluni kur njerëzit flenë, do të hyni në Xhennet me selam.” [1]

Përcillet nga Ebu Hurejra se Pejgamberi ﷺ ka thënë: A doni t’ju udhëzoj për diçka që, nëse i përmbaheni, do të duheni në mes veti? Atëherë jepni ndërmjet veti selam. [2]

Ai i bekuar, ﷺ po ashtu ka thënë: “Jehudët nuk ju urrejnë për asgjë më shumë sesa kur ju jepni selam (mes vete) dhe kur thuani “Amin” (Thënia “Amin” pas leximit të surës Fatiha në namaz).” [3]

Hoxhë Ferid Selimi

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0