Pyetje:Cila është më e mirë: lëmosha apo umreja?

HomeArtikuj

Pyetje:Cila është më e mirë: lëmosha apo umreja?

Pyetja: Cila është më e mirë: lëmosha apo umreja? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin

2 Cilesi te nates së zbritjes së Kuranit janë:
Lutje per kerkimin e rriskut dhe miresive te medha!
Fjalët E Volterit Për Islamin!

Pyetja:

Cila është më e mirë: lëmosha apo umreja?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Muhamedin, të Dërguarin e Tij, ﷺ.

Po, dhënia e lëmoshës në kohë nevoje dhe urie ekstreme është më e vlefshme se të bësh një umre vullnetare. Kjo është për shkak se dobia e umres është e kufizuar për atë që e bën atë, ndërsa dobia e dhënies së sadakasë për nevojtarët dhe të uriturit shkon përtej individit, dhe ajo e së cilës dobia përhapet më tej është më e vlefshme se ajo e së cilës. përfitimi është i kufizuar. Kjo është e përgjithshme në kuptim dhe vlen për muslimanët e varfër në çdo vend, por të varfërit që jetojnë në të njëjtën tokë janë më të merituar për bamirësi sesa ata që jetojnë përtej kufijve të saj.

islamqa.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0