Pyetje:Çfarë të kemi parasysh kur jemi duke kërkuar vajzë për martesë?

Homepyetje

Pyetje:Çfarë të kemi parasysh kur jemi duke kërkuar vajzë për martesë?

Pyetja: Çfarë të kemi parasysh kur jemi duke kërkuar vajzë për martesë? *** Përgjigjja: Kur jemi duke kërkuar vajzë për martesë, d

A shpërblehet ai që e lexon Kuranin edhe nëse nuk e kupton atë?
Pyetje:A duhet të shqipohet nijeti (qëllimi, vendosja) me gojë?
Pyetje:Si mund të mbrohemi nga rreziqet që vijnë prej pasioneve të jetës e të rinisë?

Pyetja:

Çfarë të kemi parasysh kur jemi duke kërkuar vajzë për martesë?

***

Përgjigjja:

Kur jemi duke kërkuar vajzë për martesë, duke pasur parasysh ta zgjedhim atë e cila është vajzë fetare, pra ta shikojmë fenë e saj. I Dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: “Femra martohet për katër gjëra: Për shkak të pasurisë së saj, prejardhjes familjare, bukurisë së saj dhe fesë së saj. Zgjedhe atë që është fetare do të mjaftohesh (do të ndahesh i kënaqur) me të.” [1]

Dr. Shefqet Krasniqi

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0