Pyetje:Çfarë janë hadithet kudsije dhe pse quhen të tilla?

Homepyetje

Pyetje:Çfarë janë hadithet kudsije dhe pse quhen të tilla?

Pyetja: Çfarë janë hadithet kudsije dhe pse quhen të tilla? *** Përgjigja: Hadithet kudsije janë ato thënie të cilat i përcjell i

Pyetje:Si të bëjë ibadet për All-llahun çdo organ i trupit tonë?
A me lejohet te perdor internetin e komshinjve pa leje?
Pyetje:A lejohet me flejtë me qorape ?

Pyetja:

Çfarë janë hadithet kudsije dhe pse quhen të tilla?

***

Përgjigja:

Hadithet kudsije janë ato thënie të cilat i përcjell i Dërguari i Allahut, Muhamedi [ﷺ] nga Zoti i tij, nëpërmjet Xhibrilit alejhi selam, ose shpallje e drejtëpërdrejtë në gjendje zgjimi, ose në ëndërr. Kudsije rrjedh nga fjala kuds që do të thotë: pastërti dhe dëlirësi. Hadithet kudsije i dedikohen Allahut, i Cili ndër emrat e Tij të bukur ka emrin el Kud-dus që do të thotë: I Dëlirësuar nga çdo e metë dhe mangësi.

[Komsioni i Përhershëm i Fetvave dhe Studimeve akademike]

Përktheu: Shuajb Rexha

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0