Pyetje:Çfarë duhet të thotë gruaja nëse merr vesh se i shoqi ka lidhje me dikë tjetër?

Homepyetje

Pyetje:Çfarë duhet të thotë gruaja nëse merr vesh se i shoqi ka lidhje me dikë tjetër?

Pyetja: Një grua gjeti një kuti me prezervativë në makinën e burrit të saj, prej të cilëve pesëmbëdhjetë mungonin, si dhe një ilaç afrodiziak

Pyetje:A lejohet të vëndohen dy vathë në një vesh?
Pyetje: kam bërë zina, tash nuk di si t’ia bëj, nuk di nga t’ia mbaj…?
Pyetje:A lejohet karateja si stërvitje?

Pyetja:

Një grua gjeti një kuti me prezervativë në makinën e burrit të saj, prej të cilëve pesëmbëdhjetë mungonin, si dhe një ilaç afrodiziak të paskaduar. Ju lutemi vini re se ai nuk i përdor fare me të dhe nuk i afrohet asaj përveçse një herë në muaj, pas përpjekjeve pothuajse të përditshme nga ana e saj. Ata jetojnë jashtë shtetit dhe kanë dy fëmijë. Si duhet ta trajtojë gruaja situatën, nga pikëpamja islame? A duhet të përballet ajo me të? A duhet ajo të kërkojë divorc? Çfarë duhet të bëjë ajo nëse ai i kërkon asaj intimitet dhe nëse ajo refuzon frikësohet se Allahu do të zemërohet me të, por nëse ajo pajtohet, ajo ka frikë se mos merr ndonjë sëmundje, përveç gjendjes së saj psikologjike?

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut.

Mënyra e duhur për të përballuar një situatë të tillë kërkon njohjen e disa shenjave përfundimtare, për të marrë vendimin e duhur. Këto përfshijnë si vijon:

– Marrëdhënia e tij me Zotin e tij, ashtu siç duket. A falet ai? A tregon ai respekt për simbolet dhe ritualet e Islamit, siç duket?
– Marrëdhënia e tij me ju në baza ditore. A ju trajton me mirësi në çështje të tjera përveç marrëdhënieve martesore? A është ai bujar me ju dhe me fëmijët tuaj?
– Marrëdhënia e tij me fëmijët dhe sa afër janë ata me të. A u kushton vëmendje punëve dhe mirëqenies së tyre, apo jo?
– Marrëdhënia e tij me familjen e tij dhe familjen tuaj. A mban distancë prej tyre, apo është i sjellshëm dhe miqësor ndaj tyre?

Nëse përgjigjet e këtyre pyetjeve janë pozitive, dhe ai zakonisht është i sjellshëm dhe bujar, atëherë nuk duhet të nxitoni të përballeni me të dhe të kërkoni divorcin, sepse kur një grua përballet me burrin e saj në situata të tilla, kjo zakonisht çon në divorc.

Gjithashtu, në këtë rast, duhet të konsultoheni me një gjinekolog në lidhje me marrëdhëniet seksuale e kështu me radhë, dhe si të merrni masat e duhura për t’u mbrojtur nga transmetimi i sëmundjeve. Duhet theksuar se prezervativët zakonisht parandalojnë transmetimin e sëmundjeve në raste të tilla.

Ne ju këshillojmë që të përpiqeni ta tërheqni atë drejt jush në çfarëdo mënyre që mundeni, sikurse gratë veprojnë me burrat e tyre dhe të përpiqeni ta pengoni atë nga kryerja e veprimeve haram duke i treguar atij për pasojat e tyre të këqija, në mënyrë indirekte, si p.sh. lënia e materialeve që flasin për këtë ku ai mund t’i gjejë, si leksione, audio ose videoklipe, fetva islame, këshilla, histori nga jeta reale etj.

Por nëse përgjigjet në pyetjet e përmendura më sipër janë negative dhe ai zakonisht ju keqtrajton juve dhe fëmijët tuaj dhe familjen, atëherë ju këshillojmë që të konsultoheni me një njeri të urtë nga mahremët tuaj, të kërkoni këshilla në lidhje me vendimin për shkurorëzim etj.

Dhe Allahu e di më së miri.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: