Pyetje:Çfarë do të thotë fjala Allah?

Homepyetje

Pyetje:Çfarë do të thotë fjala Allah?

Pyetje: Çfarë do të thotë fjala Allah?Përgjigje: Kjo do të thotë Ai që meriton të hyjnohet dhe të adhurohet nga të gjitha krijesat.Imam Muh

Pyetje:A ka zekat për vakëf?
Numërimi i tesbihëve me gishta, guralecë e të ngjashme, a lejohet?
Pyetje:A është e obligueshme të shpërndahet mishi i akikas në qytetin ku jeton fëmia?

Pyetje:

Çfarë do të thotë fjala Allah?Përgjigje: Kjo do të thotë Ai që meriton të hyjnohet dhe të adhurohet nga të gjitha krijesat.Imam Muhamed bin Abdul-Vehab (Allahu e mëshiroftë!)Burimi: “50 pyetje dhe përgjigje në Çështje të Besimit” faqe 10.Allahu (arabisht: الل; transliterimi: Allāh) është fjala arabe për Zotin në fetë abrahamike dhe shënjon emrin.

Në fenë islame fjala shënjon Zotin, i cili konceptohet si unik dhe absolut duke qenë kështu de facto një emër i përveçëm, megjithëse ka shumë mundësi që të jetë zhvilluar nga një emër i përgjithshëm si pasojë e elipsës (bashkimit) së rrokjeve të nyjes al (arabisht ال ) dhe ilāh (arabisht إله = Zot, Perëndi) duke i dhënë kësaj trajtën e shquar, pra „Zoti“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0