Pyetje:Cfare bente profeti Muhamed alejhi selam kur dikush vente hajmali

Homepyetje

Pyetje:Cfare bente profeti Muhamed alejhi selam kur dikush vente hajmali

Lexojeni “Një grup njerëzish erdhën tek profeti -paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të dhe familjen e tij- për t’i dhënë besën. A

Pyetje:SI ISHTE MUHAMMEDI ﷺ SI BASHKËSHORT?
Ky eshte ajeti i Kuranit te cilin kur e degjoi Iblis i Mallkuar (shejtani) qau..!?
Baba Im Nuk Falë Namaz, Dhe Unë Dua Të Martohem Me Një Vajzë Të Udhëzuar, Si Të Veproj?!

Lexojeni

“Një grup njerëzish erdhën tek profeti -paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të dhe familjen e tij- për t’i dhënë besën. Ai e pranoi besën prej nëntë personave dhe u tërhoq nga njëri prej tyre. Ata e pyetën:

-O i dërguari i Allahut! Pranove besën e nëntë personave, ndërsa njërit nuk ia pranove?

Ai tha: “Ky njeri ka të varur një hajmali (nuskë)”, -pastaj zgjati dorën, ia hoqi dhe ia pranoi besën duke thënë:

“Kush vendos (apo var) një hajmali (nuskë) ka bërë shirk (shok Allahut në adhurim).”

📚 Transmeton imam Ahmedi -Allahu e mëshiroftë- dhe hadithi është i saktë.

👉 Ky hadith përfshin gjithçka që njerëzit vendosin në trupat e tyre, në makina apo në shtëpitë e tyre, me qëllim mbrojtjen nga syri i keq!

Brulind Callari

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0