Pyetje:A lejohet të bëjmë xhemat të dytë për faljen e namazit?

Homepyetje

Pyetje:A lejohet të bëjmë xhemat të dytë për faljen e namazit?

Pyetja: A lejohet të bëjmë xhemat të dytë për faljen e namazit? *** Përgjigjja: Çështja e faljes së namazit me xhemat të dytë, ësh

Pyetje:cilat janë sunetet para dhe pas namazit te Xhumase?!
Pyetje:A duhet të shqipohet nijeti (qëllimi, vendosja) me gojë?
Pyetje:Kam një Mus’haf (Kuran) me fletë të grisura, si të veproj me të?

Pyetja:

A lejohet të bëjmë xhemat të dytë për faljen e namazit?

***

Përgjigjja:

Çështja e faljes së namazit me xhemat të dytë, është një për të cilën dijetarët nuk kanë pajtueshmëri mes vete se a lejohet apo jo. Mirëpo, dijetarët bashkëkohorë e lejojnë. Ata të cilët e falin namazin me xhemat të dytë, nuk e kanë të njëjtë shpërblimin me ata të cilët e falin namazin me xhemat të parë, por megjithatë namazi i tyre llogaritet namaz me xhemat. Andaj, muslimani duhet t’i kushtoj rëndësi faljes së namazit me xhemat.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0