Pyetje:A lejohet t falet xhumaja në shtëpi me antarët e familjes?

Homepyetje

Pyetje:A lejohet t falet xhumaja në shtëpi me antarët e familjes?

A lejohet t falet xhumaja në shtëpi me antarët e familjes? Përgjigje: Ai që e fal xhumanë me familjarët në shtëpinë e tij, atëherë të gjit

Pyetje:A është xhumaja obligim për femrat?
Cila lutje është më e mira për me na heqë mërzinë, jemi shumë të m’ërzitur?
Pyetje:Një shok i imi vjedh ushqim në market, a më lejohet të haj nga ky ushqim?

A lejohet t falet xhumaja në shtëpi me antarët e familjes?

Përgjigje:
Ai që e fal xhumanë me familjarët në shtëpinë e tij, atëherë të gjithë ata duhet ta falin përsëri namazin, por si namaz yleje (dreke) dhe jo xhumaje, sepse xhumaja në këtë mënyrë është e pasaktë.

( Komisioni i Përhershëm për Sdudime dhe Fetva, 8/196)…

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0