Pyetje:A lejohet djegia e kufomës?

Homepyetje

Pyetje:A lejohet djegia e kufomës?

Pyetja: A lejohet djegia e kufomës? *** Përgjigjja: Kjo kulturë është përhapur në Perëndim dhe si e tillë është haram, pra

Pyetje:A lejohet ta thërras vjehrrën time nënë?
Pyetje:Sa rekate Sunnet ka Xhumaja dhe kur duhet të falen ato?
Pyetje:A lejohet që nusja e re t’ua merr dorën grave?

Pyetja:

A lejohet djegia e kufomës?

***

PĂ«rgjigjja:

Kjo kulturë është përhapur në Perëndim dhe si e tillë është haram, pra assesi nuk lejohet sipas ligjeve islame. Kjo dukuri është çnjerëzore dhe me këtë vepër i shkaktojmë padrejtësi të vdekurit. Kjo nuk lejohet as me ligjet e fesë së krishtere dhe asaj çifute.
I Dërguari i Allahut, ﷺ ka thënë: “Thyerja e eshtrave të të vdekurit është njëjtë me thyerjen e eshtrave të të gjallëve.”
Trupi i muslimanit duhet të mbrohet sa të jetë gjallë po ashtu edhe pas vdekjes.

Dr. Shefqet Krasniqi

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0