Pyetje:A ka ne Xhehnem me shume gra apo burra, tregon Muhammedi a.s (HADITH):

HomeHadithe

Pyetje:A ka ne Xhehnem me shume gra apo burra, tregon Muhammedi a.s (HADITH):

“O ju gra, jepni sadaka dhe kërkoni falje shumë. Vërtet ju kam parë në Xhehennem prej banorëve më të shumtë”.... Një grua tha: “Përse ne je

Nuk është prej nesh ai që nuk respekton të moshuarit!
6 dobitë që fitojmë nga ky hadith!
Nderimi i fqinjit!!!

“O ju gra, jepni sadaka dhe kĂ«rkoni falje shumĂ«. VĂ«rtet ju kam parĂ« nĂ« Xhehennem prej banorĂ«ve mĂ« tĂ« shumtë”….

Një grua tha: “Përse ne jemi më të shumtët në Xhehennem?”
Pejgamberi s.a.v.s. ka thënë: “Ngase mallkoni shumë dhe nuk jeni mirënjohëse (ua mohoni të mirat) ndaj burrave tuaj.
Nuk kam parë askënd më të mëngët në arsye dhe në fe prej atyre të cilëve u është dhënë arsyeja, se që jeni ju!”
Ajo ka thënë: “Ç’është kjo mungesa e arsyes dhe e fesë?”
Ai ka thĂ«nĂ«: “(Mungesa e arsyes) Ă«shtĂ« pĂ«r shkak se dĂ«shmimi i dy grave Ă«shtĂ« i barabartĂ« me dĂ«shmimin e njĂ« mashkulli: sa i pĂ«rket mungesĂ«s nĂ« fe, kjo dihet me atĂ« qĂ« disa ditĂ« kalojnĂ«, e ju nuk faleni”. (Muslimi)…

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0