Pyetje:A i lejohet muslimanit ta lexoj Dhjaten e re?

Homepyetje

Pyetje:A i lejohet muslimanit ta lexoj Dhjaten e re?

Pyetja: A i lejohet muslimanit ta lexoj Dhjaten e re? Përgjigjja: I Dërguari i Allahut, ﷺ, një herë e ka parë shokun e tij, U

Pyetje:Si ishte xheneti në të cilin banoi Ademi dhe pema të cilën e hëngri?
Pyetje:cilat janë sunetet para dhe pas namazit te Xhumase?!
Pyetje:A lejohet të falet farzi pas atij që po fal nafile?

Pyetja:

A i lejohet muslimanit ta lexoj Dhjaten e re?

PĂ«rgjigjja:

I Dërguari i Allahut, ﷺ, një herë e ka parë shokun e tij, Umerin (Allahu qoftë i kënaqur me të) me disa fletushka të Tevratit, pastaj e ka pyetur: “O Umer, çka është kjo?” Umeri i ka thënë: “Jam duke e lexuar Tevratin.” I Dërguari i Allahut, ﷺ, ka thënë: “Vallahi, sikur Musai alejhi selam të ishte gjallë do ta linte atë (Tevratin) dhe do të më ndjekte mua.” Pra, nëse Umerit i është tërhequr vërejtja për mos të lexuar atë, çfarë të themi për ata që vijnë pas tij?! Andaj, nuk është e preferuar që muslimanët e thjesht (xhemati) të lexojnë libra të feve të tjera, sepse elhamdulilah sot ka mjaft libra islame që duhet t’i lexojmë.

HoxhĂ« Zejd Haziri…

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0