Pyetje:A është haram në çajtore të xhamisë me luajt letra dhe gurzi?

Homepyetje

Pyetje:A është haram në çajtore të xhamisë me luajt letra dhe gurzi?

Pyetja: A është haram në çajtore të xhamisë me luajt letra dhe gurzi? *** Përgjigjja: Së pari brenda objektit (zyret, lokalet etj.

Pyetje:Sa rekate Sunnet ka Xhumaja dhe kur duhet të falen ato?
Baba Im Nuk Falë Namaz, Dhe Unë Dua Të Martohem Me Një Vajzë Të Udhëzuar, Si Të Veproj?!
Muslimani që bën bidate (risi në fe), si ta vërtetojë shehadetin?!

Pyetja:

A është haram në çajtore të xhamisë me luajt letra dhe gurzi?

***

Përgjigjja:

Së pari brenda objektit (zyret, lokalet etj.,) ndalohet të zhvillohet tregtia, sepse Pejgamberi ﷺ ka ndaluar nga kjo. Nuk është aspak e pëlqyeshme dhe as e udhës të përdoren pjesët e xhamive për lojëra.
Allahu i Madhëruar thotë: “..vërtet xhamitë janë veçantë për ta adhuruar Allahun..” (Xhinn: 18)

Kushdo që vepron gjëra të tilla e ftojmë të largohet nga këto mëkate dhe zbavitje koti!

Hoxhë Zejd Haziri

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0