Pyetje:A dëshiron të kesh shpërblim si te atij që falet gjithë natën?

Homepyetje

Pyetje:A dëshiron të kesh shpërblim si te atij që falet gjithë natën?

Autor. A dëshiron të kesh shpërblim si te atij që falet gjithë natën?I Dërguari i Allahut (alejhi selam) ka thënë:“Kush e fal namazin e jac

Kam epilepsi, a jam i detyruar të njoftojë të fejuarën për këtë?
Pyetje:cilat janë sunetet para dhe pas namazit te Xhumase?!
Pyetje:A e përfshinë gjithë idhujtarinë vetëm statujat?

Autor.

A dëshiron të kesh shpërblim si te atij që falet gjithë natën?I Dërguari i Allahut (alejhi selam) ka thënë:“Kush e fal namazin e jacisë me xhemat, është si ai që gjysmën e natës e kaloi në namaz, ndërsa ai që e fal namazin e sabahut me xhemat, është si ai i cili është falur tërë natën.”(Marrë nga përmbledhja e haditheve “Rijadus-Salihin”, 591)Namazi eshte obligim per muslimanin e rritur,te menqur d.m.th nga ana e Allahut per te gjithe besimtaret…

Muhamedi salaAllahualejhiweselem ka thene:”Lapsi nuk shkruan per tre lloje njerezish:Per te qmendurin deri sa te sherohet,per femijen deri sa te hyn ne pubertet dhe per ate qe eshte ne gjum deri sa te zgjohet…

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1