Pyetje: pse Allahu i dërgon disa njerëz në jetën tonë, na bën të jetojmë me ta dhe pastaj ata të largohen nga ne për të mos u kthyer kurrë?

Homepyetje

Pyetje: pse Allahu i dërgon disa njerëz në jetën tonë, na bën të jetojmë me ta dhe pastaj ata të largohen nga ne për të mos u kthyer kurrë?

PYETJE Kam një pyetje. Pse Allahu i sjell njerëzit në jetën tonë, kur nuk mund t’i përkasim njëri-tjetrit? Ka momente kur i lini ata, dhe

Pyetje:Kush ishte i pari që e ndërtoi Qaben?
Pyetje:Çfarë duhet të thotë gruaja nëse merr vesh se i shoqi ka lidhje me dikë tjetër?
Pyetje:Si do të jetë në Momentet e para në Xhennet?

PYETJE

Kam një pyetje. Pse Allahu i sjell njerëzit në jetën tonë, kur nuk mund t’i përkasim njëri-tjetrit? Ka momente kur i lini ata, dhe pastaj ktheheni tek ata gjithashtu, ose ata kthehen tek ju, por në fund, nuk ishte menduar kurrë të ndodhte. Tani është shumë e vështirë për mua të vazhdoj me dikë që nuk mund ta imagjinoja të kisha. Unë dua ta bëj këtë pyetje drejtpërdrejt nga Allahu, në mënyrë që të kuptoj pse Ai i dërgon disa njerëz në jetën tonë, na bën të jetojmë me ta dhe pastaj ata të largohen nga ne. Nuk gjej asnjë mësim përveç dhimbjes kur largohen.

PËRGJIGJE:
Allahu i sjell njerëzit në jetën tonë për një qëllim, dhe Ai pastaj i merr ata kur të përfundojë ai qëllim. Çdo përvojë që keni me njerëzit që takoni ka për qëllim tju ​​mësojë diçka. Kur Ai i heq ata nga jeta juaj, ju duhet të thoni “Elhamdulilah” sepse ka patjetër një mësim që keni mësuar që nuk mund ta kuptoni në këtë moment. Ju kurrë nuk do ta dini me siguri se çfarë role luajnë njerëzit në jetën tuaj, por nëse shikoni prapa, do të kuptoni se ata ose kanë ndezur “dhëmbët e ndryshimit” në jetën tuaj, ose ju kanë mësuar diçka të vlefshme. Allahu i vendos njerëzit në jetën tonë në kohë të caktuara që i përshtaten një arsye të veçantë dhe i largon ata nga jeta jonë në kohë të veçanta. Në vend që të mendoni pse largohen, mendoni për “Pse hynë” në jetët tona. Kjo do ta bëjë jetën tuaj më kuptimplotë.

Jeta e kësaj bote është kalimtare, është një udhëtim dhe të gjithë ata që takoni do t’ju lënë një ditë, dhe largimi i dikujt mund t’ju shtyjë të mendoni për humbjen dhe fitimin e jetës. Jeta ka të bëjë me humbjen dhe fitimin. Jo çdo miqësi ose marrëdhënie është menduar të jetë ajo që keni imagjinuar. Ne gjithmonë imagjinojmë një fund të lumtur, por harrojmë se mbarime të trishtueshme gjithashtu ekzistojnë. Dhe ndoshta – thjesht ndoshta, për t’ju mësuar të vlerësoni njerëzit përreth jush që nuk duan t’ju lënë kurrë.

Dhe Allahu e di më së miri.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0