Pyetje: nëse je në një punë ku punohet me mish derri, a duhet ndërroar rrobat për namaz?

Homepyetje

Pyetje: nëse je në një punë ku punohet me mish derri, a duhet ndërroar rrobat për namaz?

Pyetje: në qofse je ne punë, e puna jote eshtë e tille qe punon me mish deri. A ke te drejtë me u falë pa i ndru teshat shka i ki vesh?

Ae ke ditur..? Pse gratë varrosen më thellë se burrat në va’rrë..?
Pyetje:A lejohet biseda mes meshkujve dhe femrave të panjohur?
Pyetje:A lejohet kamata per te blere shtepi per te jetuar, pasi qe eshte e pamundur me ble shtepi me para ne dore ne vende te huaja?

Pyetje:

në qofse je ne punë, e puna jote eshtë e tille qe punon me mish deri. A ke te drejtë me u falë pa i ndru teshat shka i ki vesh?

Përgjigje / 05-04-2011

Se pari, nuk lejohet qe muslimani te punoje ne nje vend ku punohet me mish derri, sepse kjo eshte bashkepunim ne vepra qe Allahu i ka ndaluar.

Kurse si ceshtje e fikhut, nuk lejohet falja me tesha qe jane ndotur nga mishi i derrit apo gjaku i tij, sepse mishi i derrit eshte i papaster dhe nese prek ne tesha, i ndot ato, keshtu qe nuk lejohet falja me to tesha deri sa te pastrohen apo te veshesh tesha te pastra.

Allahu eshte i Gjithedijshmi, i Urti ne gjykim e vendim.

Rrugët e paqes.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0