Pyetje: A lejohet në islam mbajtja e lepurit ose miut në shtëpi?

Homepyetje

Pyetje: A lejohet në islam mbajtja e lepurit ose miut në shtëpi?

Pyetje: kam nji pyetje i nderuari hoxh:a eshte lejueshme te mbahen kafshet e ashtu quajtura kafsh shtepiake si psh. lepuri, dhe nji lloj i

Pyetje:A falet namazi i drekës mbas namazit të Xhumasë?
Pyetje:A lejohet urimi dhe kremtimi i krishtlindjeve?
Pyetje:Si ishte jeta në Arabi para Islamit?

Pyetje:

kam nji pyetje i nderuari hoxh:a eshte lejueshme te mbahen kafshet e ashtu quajtura kafsh shtepiake si psh. lepuri, dhe nji lloj i familjes te miut i ashtu quajtur hamsta ne gjuhen gjermane se ne shqip nuk e kam iden si quhet. po me e deshirueshme esht per vajzen time 6 vjecare te ket ket lloj te miut, All-llahu ju shperbleft per ket web faqe.

Përgjigje / 12-04-2011

Mbajtja e lepurit ne shtepi nuk ka ndonje ndalese, njesoj si mbajtja e maces, kurse mbajtja e miut ne shtepi nuk lejohet ne Islam, sepse miu eshte nga kafshet e neveritshme qe i Derguari i Allahut (salallahu alejhi ue selem) e ka numeruar prej 5 kafsheve te pabindura e te demshme (fevasik) qe lejohet te vrtiten edhe ne haremin e Mekes, e ato jane: akrepi, qifti, sorra, miu dhe qeni i terrbuar. [Buhariu dhe Muslimi].

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0