Pse Profeti (alejhi selam) e krahasoj kripen me njeriun (besimtarin) ?

Homepyetje

Pse Profeti (alejhi selam) e krahasoj kripen me njeriun (besimtarin) ?

Lexojeni Pse Profeti (alejhi selam) e krahasoj kripen me njeriun (besimtarin) ?Enesi, r.a., ka treguar se i DĂ«rguari i Allahut alejhi selam

Kush vd’es dhe s’e ka kryer haxhin pa ndonjë arsye….
SubhanAllah,Cfare e beri kete femije ne djep te flas ?
Kush ia vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti alejhi selam apo dikush tjetër?

Lexojeni

Pse Profeti (alejhi selam) e krahasoj kripen me njeriun (besimtarin) ?Enesi, r.a., ka treguar se i Dërguari i Allahut alejhi selam , ka thënë: “Kripa është njëra nga mëlmesat e juaja më të mira.”Pra, nga kjo kuptojmë se shumica e ushqimeve nuk janë të ekuilibruara nëse nuk përmbajnë kripë.

Në një hadith tjetër, i Dërguari i Allahut, alejhi selam, ka thënë: “Me siguri do të vijë dita kur ju (besimtarë) do të jeni në mesin e njerëzve si kripa në ushqim, kurse asgjë më mirë se kripa nuk e ekuilibron ushqimin.”Abdullah bin Omeri, r.a., ka thënë: “Allahu i Gjithëfuqishëm ka lëshuar nga qiejt katër bekime: hekurin, zjarrin, ujin dhe kripën.”

LajmiPress

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 2