Pse nuk bën ta mbajm teshtimen!

HomeShëndetësi

Pse nuk bën ta mbajm teshtimen!

Autor. Teshtima konsiderohet si jo elegante, veçanërisht kur je në shoqëri. Por, gabim nga këndvështrimi mjekësor. Në këtë mënyrë krijohet

Një gotë me qumësht dhe mjalt në bark të zbrazët ,këshilla profetike
Metoda e saktë e përdorimit te farës së zezë!
Pas pirjes së qumështit shpërlaje gojën

Autor.

Teshtima konsiderohet si jo elegante, veçanërisht kur je në shoqëri. Por, gabim nga këndvështrimi mjekësor.
NĂ« kĂ«tĂ« mĂ«nyrĂ« krijohet presion nĂ« sinuse, i cili i shtyn agjentĂ«t e sĂ«mundjes nĂ« sinuse apo madje nĂ« drejtim tĂ« veshit tĂ« mesĂ«m. Aty mund tĂ« krijohet njĂ« inflamacion. VetĂ«m kush teshtin me njĂ« ‘apshu’ tĂ« fortĂ«, shporr mikrobet nga hunda. MegjithatĂ«, duhet qĂ« personi i sĂ«murĂ« tĂ« bĂ«jĂ« kujdes gjatĂ« teshtimĂ«s duke kthyer kokĂ«n nĂ« anĂ«n tjetĂ«r dhe duke pĂ«rdorur njĂ« shami hundĂ«sh. PĂ«rndryshe viruset lĂ«shohen si raketĂ« pĂ«r disa metra nĂ« dhomĂ«.

Mjekët këshillojnë të vërehen mire sekrecionet e hundës. Nëse ato janë të verdha apo të gjelbra, mund të tregojnë për një infeksion bakterial. Atëherë duhet mjeku. Shfryrjen e hundës bëjeni lehtë, pa shumë presion. Mbani një vrimë të hundës mbyllur. Duhen larguar sekrecionet që mund të largohen lehtë, pa ushtruar shumë presion. Presioni i lartë mund të çojë sekrecionet e ngarkuara me viruse në çdo të shfryrë, drejt sinuseve.
Fatkeqësisht, kalimi i një viroze nuk të bën imun ndaj të tjerave.

Ka rreth 200 viruse të ndryshme, të cilat konsiderohen si shkaktar sëmundjesh. Nëse trupi sapo ka luftuar me sukses një virus, mundet që teorikisht, të ndjekë menjëherë një infeksion tjetër me një lloj tjetër virusi.

Mbrojtja më e mirë nga riinfektimi është forcimi i sistemit imunitar. Dhe kjo arrihet me anë të një ushqimi të pasur me vitamina dhe sa më shumë lëvizje.
MARRE NGA MJEKESIA ISLAME

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0