Profeti (alejhi selam) tregon,Ku e kan vendin gratë e kesaj bote ne xhennet!

HomeArtikuj

Profeti (alejhi selam) tregon,Ku e kan vendin gratë e kesaj bote ne xhennet!

Autor. Nga vargu i trasmetimeve kemi se Ebu Hurejra r.a. ka treguar se: Pasi profeti Muhammed a.s. ka shpjeguar mbi bukurit e Hyrive te xhe

Abdesi, mbrojtës i sëmundjeve të lëkurës!
Kurti në medresen Alauddin: Shqiptarët ditën ta ruajnë islamin mes tyre, të ishe mysliman ishte sikur ta mbaje një gacë në dorë
SHKAQET E NGURTĂ‹SISĂ‹ SĂ‹ ZEMRĂ‹S DHE SHĂ‹RIMI I SAJ

Autor.

Nga vargu i trasmetimeve kemi se Ebu Hurejra r.a. ka treguar se: Pasi profeti Muhammed a.s. ka shpjeguar mbi bukurit e Hyrive te xhennetit.Profeti Muhammed a.s. ka treguar se: Per shkak te ibadetit (adhurimit) ne kete bote, grat e kesaj bote do jene me te mira se hyrite. Hadithi vazhdon duke na treguar se: “Pasi burri ne xhennet te jete njohur me shtatedhjete (70) hyri.

Do te njihet edhe me gruan (apo dy gra) e kesaj bote te cilat do te jene me te mira se sa ato qe i ka krijuar Allahu (hyrite) e kjo per shkak te ibadetit te tyre per Allahun xh.sh. Me pas vazhdon hadithi qe na tregon se si burri do qendroj ne nje dhome me gruan e kesaj bote (e cila mund te jete bashkeshortia e tij nese eshte prej atyre qe kan kryer ibadet etj).

Dhoma do jete prej margaritari, do jete nje shtrat prej ari, te veshur kudo me perla, ku mbi te qendrojne 70 pale mbulesa prej copash te zbukuruara me mendafsh te trashe.(Me pas vijone shpjegime te tjera)Gjate kohes qe do qendroj me te nuk do te merziten.(Po ashtu vijone shpjegime te tjera)…”PergatitiGezim KOPANI

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1