Piu ujë dhe qau!

HomeArtikuj

Piu ujë dhe qau!

Njëherë, AbdUllah ibën Umer, radijAllahu anhuma, piu ujë të ftohtë. Filloj të qajë, dhe qau fortë! Atëherë i thanë: Perse qanë? Ai

Bazuar në fjalën e të Dërguarit, sal-lAllahu alejhi ue selem: “Fjala më e dashur tek Allahu është:
Gjykimi i kthimit të borxhit në vlerë më të madhe së sa vet borxhi!
Zjarrfikësit heronj, megjithëse me kushte të rënda të punës në nivel detyre!

Njëherë, AbdUllah ibën Umer, radijAllahu anhuma, piu ujë të ftohtë. Filloj të qajë, dhe qau fortë!

Atëherë i thanë:
Perse qanë?

Ai tha:
Mu kujtua një ajet në librin e Allahut të Plotfuqishëm:

وَحِيلَ بَيْنَهُمْ وَبَيْنَ مَا يَشْتَهُونَ

“Një pengesë do të vendoset midis tyre dhe asaj që dëshironin…” (Seb’e 54),

e kuptova që banorët e zjarrit nuk dëshirojnë asgjë tjetër pos ujit të ftohtë, veçse thotë Allahu i Plotfuqishëm:

وَنَادَىٰ أَصْحَابُ النَّارِ أَصْحَابَ الْجَنَّةِ أَنْ أَفِيضُوا عَلَيْنَا مِنَ الْمَاءِ أَوْ مِمَّا رَزَقَكُمُ اللَّهُ ۚ قَالُوا إِنَّ اللَّهَ حَرَّمَهُمَا عَلَى الْكَافِرِينَ

“Banorët e Zjarrit do t’u thërrasin banorëve të Xhenetit:

“Derdhni pak ujë të ne ose diçka nga ajo që ju ka dhuruar Allahu!”

Ato thonë:

“Në të vërtetë, Allahu këto i ka ndaluar për mohuesit” (A’raf 50).

(Zuhd, Ahmedi, 1055)
Përktheu: Besim Gjelaj

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0