Perse namazi i sabahut eshte me i mire se gjumi?

Homepyetje

Perse namazi i sabahut eshte me i mire se gjumi?

Lexojeni
! 1. Gjumi eshte ‘pergjigje’ ndaj thirrjes se nefsit kurse namazi eshte pergjigje ndaj thirrjes se Allahut te Madheruar. Allahu th

A lejohet postimi i fotove me muslimane te vrare e te plagosur?
Si të kesh një shtëpi të qetë dhe të rehatshme larg grindjeve bashkëshortore?
Pyetje:Kam njĂ« Mus’haf (Kuran) me fletĂ« tĂ« grisura, si tĂ« veproj me tĂ«?

Lexojeni
!

1. Gjumi eshte ‘pergjigje’ ndaj thirrjes se nefsit kurse namazi eshte pergjigje ndaj thirrjes se Allahut te Madheruar. Allahu thote: “O ju qĂ« keni besuar, pĂ«rgjigjjuni (thirrjes sĂ«) Allahut dhe tĂ« tĂ« DĂ«rguarit kur ai ju fton pĂ«r atĂ« qĂ« ju jep jetĂ«.” El-Enfal: 24

2. Gjumi eshte vdekje kurse namazi eshte jete. Allahu i Madheruar thote: “
pĂ«rgjigjjuni (thirrjes sĂ«) Allahut dhe tĂ« tĂ« DĂ«rguarit kur ai ju fton pĂ«r atĂ« qĂ« ju jep jetĂ«.” El-Enfal: 24

3. Persa i perket gjumit, si besimtari dhe jobesimtari e shijojne ate, ndersa namazin e fal dhe e shijon vetem besimtari.

4. Gjumi eshte rehatia trupore kurse namazi eshte rehatia shpiterore dhe trupore.

Unejs Sheme

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0