Pasuria e madhe e famlijes kur lind një vajzë

HomeArtikuj

Pasuria e madhe e famlijes kur lind një vajzë

Ahmed ibën Hanbelin kur e lajmëronte ndokush se dikujt i ka lindur vajzë thoshte; përgëzone atë se profetet ishin prind të vajzave, njeriu vazhdon të

Çfarë te bejme kur macja e z’ezë “të pret” rrugën?
DASHURIA E ALLAHUT NDAJ TË DËRGUARIT TË TIJ, ALEJHI SALATU UE SELAM!
Martohu që të shpëtosh nga veset e liga!

Ahmed ibën Hanbelin kur e lajmëronte ndokush se dikujt i ka lindur vajzë thoshte; përgëzone atë se profetet ishin prind të vajzave, njeriu vazhdon të jetë steril në trashëgimi derisa prej fëmijëve të ketë vajzë edhe nëse ka 100 djem!

* me të vërtetë vajzat jan të mbushura me mëshirë, margaritare të çmuara dhe besnike të sinqerta, shtëpit që kan vajza në to, jan të zbukutuara sikur qielli me yje!

* ka hyr Amër ibën Asi tek Muavije dhe në krahun e tij kishte vajzen ( Aishen ) i tha kush është kjo? i tha: kjo është molla ( freskia )e zemrës time!

* Profeti sal-lAllahu alejhi ve sel-lem e ka përshkruar dashurin më të lartë ndaj vajzes duke i thënë Fatimes : ” ajo është pjesë ( copë ) nga unë, më gëzon ajo që e gëzon atë, më lëndon ajo që e lëndon atë”!

* është thënë se sikur në mesin e vëllëzërve të Jusufit alejhi es selam do kishte motra, do e mbronin atë, do e ngulitnin në thellësi të zemrës dhe nuk do e hedhnin në thellësi të pusit!

* vajzat dhe motrat nuk din gjuhën e pastejtësis dinë vetëm gjuhën e dashurisë!

* Profeti sal-lAllahu alejhi ve sel-lem ka thënë : ” Mos i urreni vajzat ngase ato jan të shtrenjëta dhe ua largojn mërzitë “!.

Unejs Murati-Daku

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0