Pas pirjes së qumështit shpërlaje gojën

HomeShëndetësi

Pas pirjes së qumështit shpërlaje gojën

Transmetohet nga Ibn Abasi radijallahu anhu se i Dërguari i Allahut salallahu alejhi ue selem piu qumësht, e shpërlau gojën dhe tha: “(Po sh

Kujdesi Që Ju Duhet – Dhimbja Pa Shkak E Muskujve, Sëmundja Që Shkakton Edhe Depresion!
Shikoni Se Si Ndikon Hirra Te Mëlçia Dhe Humbja E Kilogramëve Të Tepërta..!
Teper e lehtë / Ilaci i Gjyshes 77-Vjecare. Ulë Sheqerin Dhe Shtypjen E Gja;kut. Pergaditet Ne Kushte Shtepiake..!

Transmetohet nga Ibn Abasi radijallahu anhu

se i Dërguari i Allahut salallahu alejhi ue selem piu qumësht, e shpërlau gojën dhe tha: “(Po shpërlaj gojën, ngase) Përmban yndyrë!”

Pejgamberi salallahu alejhi ue selem praktikoi këtë gjë dhe tregoi arsyen se pse po e bën.

Kjo dëshmon se është e ligjësuar shpëlarja e gojës pas çdo konsumi që përmban yndyrë, qoftë pije apo ushqim, në mënyrë që të largohet yndyra. E, nëse ushqimi apo pija është shumë e yndyrshëm, atëherë është Sunnet që të pastrohen dhëmbët.

Prandaj dijetarët thonë se është Sunnet pastrimi i dhëmbëve pas çdo ngrënie të ushqimit në mënyrë që mbetjet e atij ushqimi të zhduken plotësisht nga goja.”

(Ibn Uthejmini në Sherh Sahih Buhari 1/546)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1