O Zot meshiroi prinderit e mi se ato u kujdesen per mua kur isha femije!

HomeArtikuj

O Zot meshiroi prinderit e mi se ato u kujdesen per mua kur isha femije!

Autor. Sipas një studimi shkencor të kryer nga instituti i Universitetit të Calgary’s Hotchkiss Brain, Kanada, të jetosh me prindërit gjatë

VALLĂ‹, A KA ARDHUR KOHA, TĂ‹ CILĂ‹N E KA PARALAJMĂ‹RUAR PEJGAMBERI (ALEJHI SELAM)?
Emra Musliman për djem?!
Mbi 221 mijë bashkatdhetarë arritën në Kosovë gjatë muajit korrik

Autor.

Sipas një studimi shkencor të kryer nga instituti i Universitetit të Calgary’s Hotchkiss Brain, Kanada, të jetosh me prindërit gjatë viteve të para të jetës së një fëmije shkakton rritjen e qelizave shtesë të trurit për fëmijët.

Studimi konfirmon se të jetosh me prindërit gjatë fëmijërisë ndihmon në një memorje më të mirë dhe forcon detyrat e shtëpisë për djemtë dhe ndihmon vajzat të përmirësojnë aftësitë e tyre sociale dhe koordinuese.

Studiuesit gjithashtu kanë pohuar se fëmijët që jetojnë me prindërit e tyre kujdesen më mirë dhe janë më të qëndrueshëm dhe ata gjithashtu kanë më pak shanse të vuajnë nga ankthi gjatë viteve të para të jetës së tyre.

Studiuesit gjithashtu thonë se kjo shpjegon rritjen e rritjeve të qelizave të trurit për djemtë dhe vajzat d.m.th djemtë vazhdojnë të kenë më shumë lëndë gri ndërsa vajzat kanë më shumë lëndë të bardhë në trurin e tyre.

Prandaj, a nuk janë prindërit të denjë për t’u vlerësuar dhe falënderuar dhe a nuk duhet që fëmijët të luten tek Zoti që t`i bekojë prindërit e tyre e t’i mëshirojë ata për këtë shkak?

Zoti thotë në Kuranin e Shenjtë:
Dhe në shenjë mëshire shtrije pranë tyre krahun përulës e respektues dhe thuaj: “Zoti im! Mëshiroi ata të dy, sikurse më edukuan mua kur isha i vogël”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0