Pyetje:O gjysh! Si jetonit ju pa teknologji?!

Homepyetje

Pyetje:O gjysh! Si jetonit ju pa teknologji?!

Autor. O gjysh! Si jetonit ju pa teknologji?!“O gjysh, më trego si keni mundur të jetoni më parë: Pa teknologji, pa telefona celularë, pa k

Cfarë duhet të thuash kur futesh në shtëpi?
Pyetje:A lejohet të bëjmë festë për dhëmbin e parë të foshnjës?
A duhet patjetër të heqim vathët nga veshët dhe hunda për abdes dhe gusël?

Autor.

O gjysh! Si jetonit ju pa teknologji?!“O gjysh, më trego si keni mundur të jetoni më parë: Pa teknologji, pa telefona celularë, pa kompjuter, pa internet, pa facebook…”“Ashtu siç jeton edhe brezi juaj sot …”, i përgjigjet gjyshi. “Pa shoqëri, pa bashkepunim, pa respekt, pa nder, pa personalitet, pa karakter, pa dashuri, pa modesti, pa turp…”Ne, që ju sot i quani “të vjetër”, kemi qenë të bekuar, këtë e dëshmon vetë jeta jonë.Pas shkollës, i kemi bërë detyrat vetë, dhe pastaj kemi luajtur në sokak me miq të vërtetë, e jo me miq të facebookut.

Etjen e kemi shuajtur me ujë burimi, e jo me ujë në shishe plastike.Ujin e pinim në të njëjtën gotë me shokët tanë, por shumë rrallë jemi sëmurë.Shumicën e kohës ecnim zbathur, por kembët gjithnjë i kishim të shëndosha.Lodrat me të cilat luanim i kemi punuar me duar tona.Prinderit nuk i kishim aq të pasur, por gjithnjë na kanë dhuruar shumë dashuri, e jo videolojra.

Ata nukdivorcoheshin, ngase problemet i zgjidhnin bashkërisht, dhe neve nuk na duhej të jetonim një kohë me mamin e kohën tjetër me babin, por çdo ditë jetonim bashkë, si një familje.Është e vertet se nuk kemi pasur telefona celularë, videolojra, kompjuterë personal, internet… por kemi pasur miq të vërtetë.Shkonim tek shtepitë e njëri tjetrit pa ftuar dhe hanim bukë me vaj e sheqer.Kushërinjtë i kishim afër shtepisë, e shijonim kohën bashkë dhe ishim pranë njeri tjetrit në çdo hall.Fotografitë tona janë bardhezi, por ato fotografi kanë kujtime me plot ngjyra.

Jemi brez i mirëkuptueshem, sepse jemi brezi i fundit që i ka degjuar prindërit dhe që i degjon fëmijët e tyre.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0