Nje fjale qe do ju largoj nje det me mekate!

HomeArtikuj

Nje fjale qe do ju largoj nje det me mekate!

Lexojeni..!!!! Transmetohet nga Ebu Hurejra radijAllahu anhu se: I DĂ«rguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thĂ«nĂ«: “Kush thotĂ« ‘

Shejkh Ibn el Uthejmini ka thënë: Veprat e mira janë:
Cfare eshte sexhdja e shukrit (falenderimit)?
Nipi i vendos kamera pĂ«r tĂ« zbuluar se ç’ndodh nĂ« dhomĂ«, veprimi i gjyshes lĂ« pa fjalĂ« tĂ« riun!

Lexojeni..!!!!

Transmetohet nga Ebu Hurejra radijAllahu anhu se: I DĂ«rguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thĂ«nĂ«: “Kush thotĂ« ‘subhanAllahi ue bihamdihi’ njĂ«qind herĂ« nĂ« ditĂ«, atij i fshihen mĂ«katet edhe nĂ«se janĂ« sa shkuma e detit.” Mutefekun alejhi.

#Kuptimi i pĂ«rgjithshĂ«m i hadithit: PĂ«lqehet pĂ«r muslimanin qĂ« ta shtojĂ« thenien e ‘subhanAllahi ue bihamdihi’ me qĂ«llim qĂ« t’i fshihen mĂ«katet. Kjo, duke e shoqĂ«ruar me besimin dhe bindjen e plotĂ« se Allahu i LartĂ«suar Ă«shtĂ« i pastĂ«rt nga çdo e metĂ« dhe mangĂ«si.

Dobitë që përfitohen:

#E_para: Vlera e përmendjes së Allahut dhe e këtyre fjalëve.

#E_dyta: PĂ«lqyeshmĂ«ria e shtimit tĂ« fjalĂ«s “subhanAllahi ue bihamdihi”, ngase kjo Ă«shtĂ« prej shkaqeve tĂ« fshirjes sĂ« gjynaheve.

#E_treta: Gjerësia e madhe e mëshirës së Allahut të Lartësuar, i Cili ka ligjësuar për ne vepra që i fshjnë gjynahet.

#E_katĂ«rta: Askush nuk mund t’i falĂ« mĂ«katet pĂ«rveç Allahut tĂ« LartĂ«suar. Sado qĂ« tĂ« bashkohen krijesat qĂ« t’ia falin njeriut qoftĂ« dhe njĂ« mĂ«kat tĂ« vetĂ«m, ata s’do munden ta bĂ«jnĂ« njĂ« gjĂ« tĂ« tillĂ«.

#E_pesta: Allahu i LartĂ«suar Ă«shtĂ« i pastĂ«rt nga çdo mangĂ«si dhe Ă«shtĂ« i cilĂ«suar me atribute tĂ« larta dhe emra tĂ« bukur. Ngase “AsgjĂ« nuk i shĂ«mbĂ«llen Atij.”

#E_gjashta: AsgjĂ« nuk Ă«shtĂ« e vĂ«shtirĂ« nĂ«se shoqĂ«rohet me pĂ«rmendjen e Allahut. Imam Ibnul-Kajjimi (Allahu e mĂ«shiroftĂ«!) ka thĂ«nĂ«: “PĂ«rmendja e Allahut Ă«shtĂ« ushqim pĂ«r zemrat e njerĂ«zve. NĂ«se ai (dhikri) u ndalet zemrave, trupat e njerĂ«zve bĂ«hen varre pĂ«r to.”

“Medarixh Es-Salikin”
Unej Sheme

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0