Në Qoftë Se Dua Të Martohem Apo Fejohem, Por Nuk I Kam Kushtet Mirë. Si Më Këshillon?

Homepyetje

Në Qoftë Se Dua Të Martohem Apo Fejohem, Por Nuk I Kam Kushtet Mirë. Si Më Këshillon?

Autor. Në qoftë se dua të martohem apo fejohem, por nuk i kam kushtet mirë, shtëpi kam mirëpo para për të blerë ari dhe sende tjera nuk kam

Pyetje:A lejohet me mbajtë macë në shtëpi?
Pyetje: pse Allahu i dërgon disa njerëz në jetën tonë, na bën të jetojmë me ta dhe pastaj ata të largohen nga ne për të mos u kthyer kurrë?
Pyetje:Ç është agjërimi visal (agjërimi i vazhdueshëm), dhe a lejohet?

Autor.

Në qoftë se dua të martohem apo fejohem, por nuk i kam kushtet mirë, shtëpi kam mirëpo para për të blerë ari dhe sende tjera nuk kam. Si më këshillon a të martohem apo jo?

Martohu vëlla, mos blej ari e gjëra tjera, mere gruan dhe pasi që paske shtëpi, dërgoje në shtëpi, plotësoje imanin përfille porosinë e Pejgamberit sal-lAllahu alejhi ue sel-lem. Dikush nuk ka fare shtëpi dhe martohet, ti paske shtëpi dhe thua ”nuk kam” .. Sa kilogram ari dëshiron t’ia blesh gruasë?

Pra kjo është një traditë e shëmtuar .. apo dikush thotë nuk do të martohemi derisa të përfundoj shkollimin, ndërsa Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: Oj rini, kush mund të martohet, le të martohet ngase ajo ia ruan syrin, ta ruan nderin .. E nëse nuk mund të martohesh atëherë agjëro.

Kjo është ilaçi!

– marrë nga ligjeratat e hoxhë Sadullah Bajramit

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0