Musliman është ai që nuk u sjell dëm muslimanëve as me me gjuhën e as me dorën e tij!

HomeArtikuj

Musliman është ai që nuk u sjell dëm muslimanëve as me me gjuhën e as me dorën e tij!

Hadith: Abdullah Ibn Amr r.a. tregon se Pejgamberi (a.s.) ka thënë: “Musliman është ai që nuk u sjell dëm muslimanëve as me gjuhën e tij e as me dorën e tij, ndërsa muhaxhir (i shpërngulur për hir të Allahut) është ai që braktis gjithçka që ka ndaluar Allahu.” (Buhariu)

Gjykimi i lyrjes së qerpikëve me rimel dhe abdesi.
A mund të kërkojmë shpëtim prej të vdekurve apo prej atyre që nuk janë prezent?
Cilës t’i jap përparësi: pastrimit të zemrës apo veprave vullnetare?

Hadith:

Abdullah Ibn Amr r.a. tregon se Pejgamberi (a.s.) ka thënë: “Musliman është ai që nuk u sjell dëm muslimanëve as me gjuhën e tij e as me dorën e tij, ndërsa muhaxhir (i shpërngulur për hir të Allahut) është ai që braktis gjithçka që ka ndaluar Allahu.” (Buhariu)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1