Mrekullia numerike e sures Jusuf!

HomeArtikuj

Mrekullia numerike e sures Jusuf!

Mrekullia numerike e sures Jusuf Sureja Jusuf paraqet njĂ« nga mrekullitĂ« e Kur’anit se ai, nĂ« tĂ« vĂ«rtetĂ«, Ă«shtĂ« me burim hyjnor dhe

Pyetje:A lejohet tĂ« falemi pas dikujt qĂ« nuk e beson Pejgamberin ï·ș si tĂ« dĂ«rguarin e fundit?
Duaja e rëskut (Disa lutje per risk apo furnizim)!
Kur personi vjen heret ne xhami diten e xhuma, atehere le te falet derisa te vij imami!

Mrekullia numerike e sures Jusuf

Sureja Jusuf paraqet njĂ« nga mrekullitĂ« e Kur’anit se ai, nĂ« tĂ« vĂ«rtetĂ«, Ă«shtĂ« me burim hyjnor dhe fjalĂ« e Allahut xh.sh.NĂ«se do t’i ktheheshim pak kĂ«saj sureje, do shihnim se vendi dhe pozicioni i saj nĂ« Kur’an, numri i ajeteve, koha e shpalljes, si dhe ngjajshĂ«m, kanĂ« njĂ« ndĂ«rlidhje tĂ« mrekullueshme dhe interesante me numrin dymbĂ«dhjetĂ«.NĂ« fakt, numri rĂ«ndor i sures Ă«shtĂ« 12. Xhuzi nĂ« cilin gjendet sureja, Ă«shtĂ« xhuzi 12. Sureja flet pĂ«r 12 vĂ«llezĂ«r. Numri i ajeteve tĂ« sures Ă«shtĂ« 111, tĂ« cilĂ«t tregojnĂ« pĂ«r 11 vllezĂ«rit e Jusufit a.s., qĂ« sĂ« bashku me tĂ«, pĂ«rbĂ«jnĂ« numrin 12.

Ajo qĂ« s’mundemi me shumĂ« siguri ta themi Ă«shtĂ« koha e zbritjes sĂ« kĂ«saj sureje, por sipas disa mendimetarĂ«ve dhe shpjeguesve tĂ« Kur’anit, thuhet se kjo Ă«shtĂ« shpallur nĂ« vitin 12 tĂ« pejgamberisĂ« sĂ« Muhammedit a.s. KĂ«shtu, p.sh. shehidi i Islamit, Sejjid Kutbi, nĂ« librin e tij “NĂ«n hijen e Kuranit”, thotĂ«: “Kjo sure Ă«shtĂ« shpallur pas zbritjes sĂ« sures Hud, ndĂ«rmjet Vitit tĂ« pikĂ«llimit, nĂ« tĂ« cilin vit Muhammedit a.s., i vdiqĂ«n dy mbĂ«shtetĂ«sit kryesor Ebu Talibi dhe Hatixhja, dhe vitit tĂ« Takimit tĂ« parĂ« dhe tĂ« dytĂ« nĂ« Akabe.”

NjĂ« e dhĂ«nĂ« tjetĂ«r interesante “numerike” te kjo sure Ă«shtĂ« ajo te pjesa e ajetit ku Jusufi a.s. duke ia treguar Ă«ndrrĂ«n babait tĂ« tij, Jakubit a.s., flet pĂ«r “11 yjet” (ŰŁŰ­ŰŻ Űčێ۱ ÙƒÙˆÙƒŰšŰ§), duke aluduar me kĂ«tĂ« nĂ« vĂ«llezĂ«rit e tij, e qĂ« kjo pjesĂ«, pĂ«rmban pikĂ«risht 11 shkronja, aq sa yje kishte Ă«ndrruar edhe Jusufi a.sFalĂ«ndĂ«ruar qoftĂ« pĂ«rherĂ« Allahu xh.sh. i cili na e dĂ«rgoi njĂ« libĂ«r me kaq tĂ« vĂ«rteta dhe mrekulli, si dhe udhĂ«rrĂ«fyes pĂ«r jetĂ«n tonĂ«.

Lajmipress

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0