Mesimi i pare qe perfitohet nga historia e Ademit alejhis-selam dhe Havase!

HomeArtikuj

Mesimi i pare qe perfitohet nga historia e Ademit alejhis-selam dhe Havase!

Lexojeni Allahu i Madheruar ne lidhje me Ademin alejhis-selam dhe Havane thote: “Ata të dy thanë: “Zoti ynë, ne i bëmë padrejtësi vetv

Pamje nga momenti kur ndodhi aksidenti tragjik në tunel të Kalimashit.
Shefi i zyrës së BE-së në Kosovë, ambasadori Tomas Szunyok, vizitoi Xhaminë e Madhe në Prishtinë.
Vajza nuk e ka telefonuar e vizituar akoma nënën e saj që prej më shumë se dhjetë vitesh.

Lexojeni

Allahu i Madheruar ne lidhje me Ademin alejhis-selam dhe Havane thote: “Ata të dy thanë: “Zoti ynë, ne i bëmë padrejtësi vetvetes sonë, në qoftë se nuk na falë dhe nuk na mëshiron, ne me siguri do të jemi prej të shkatërruarve!” El-Earaf: 23

Mesimi i pare qe perfitohet nga historia e Ademit alejhis-selam dhe Havase eshte se hapi i pare drejt kapercimit te fatkeqesise dhe shpetimit eshte pranimi i gabimit dhe perpjekja per te ndryshuar.

قالا ربنا ظلمنا انفسنا

“Ata të dy thanë: “Zoti ynë, ne i bëmë padrejtësi vetvetes sonë”.

Ndersa ardhmeria u takon atyre qe fillojne ta ndertojne (ate) sot duke ndryshuar vetveten e tyre pastaj kerkojne te ndryshojne te tjeret.

وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ

“Ardhmeria (perfundimi i lumtur) eshte per te devotshmit”. El-Earaf: 128

“Mesazhe Kuranore per çeshtje themelore”

Unejs Sheme

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0