Martohu që të shpëtosh nga veset e liga!

HomeArtikuj

Martohu që të shpëtosh nga veset e liga!

“Ato (bashkëshortet) janë petk për ju e ju jeni petk për ato.” (El-Bekare: 187) A mund të ketë njeri që ska nevojë për rroba?! Atëherë

Mesimi i pare qe perfitohet nga historia e Ademit alejhis-selam dhe Havase!
Porosia e Umameh bintu Haritheh per vajzen e saj naten e marteses!
Histori prekese: Gruaja nga Ferizaj qe e mposhti kancerin e gjirit dhe dhimbjen e vd;ekjes se 7 femijeve!

“Ato (bashkëshortet) janë petk për ju e ju jeni petk për ato.” (El-Bekare: 187)
A mund të ketë njeri që ska nevojë për rroba?!

Atëherë si mund të ndjehet se ska nevojë për martesë, duke e vonuar atë pa arsye?!
Veshja mbulon lakuriqësinë, duke të mbrojtur nga turpërimi në sytë e të tjerëve, ndërsa martesa të mbron nga turpi i imoralitetit.

Veshja të zbukuron trupin dhe pamjen tënde, ndërsa martesa të zbukuron sjelljen dhe jetën tënde.
Dhe eshja të mbron nga i ftohti dhe i nxehti, ndërsa martesa të mbron nga veset e liga si shpërdorimi i pasurisë, alkoli dhe bixhozi.

LajmiPress

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0