Kush ua vuri emrat sureve (kaptinave) të Kuranit?

Homepyetje

Kush ua vuri emrat sureve (kaptinave) të Kuranit?

Pyetja: Kush ua vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti ﷺ apo dikush tjetër? Përgjigjja: Nuk është përcjellur ndonjë argument nga

Pyetje:A më lejohet të martohem me një krishtere?
Si të garojmë për vepra të mira dhe të ua duamë të mirën të tjerëve?
Pyetje:A lejohet të martohem me një katolike dhe secili të jeton me fenë e vet?!

Pyetja:

Kush ua vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti ﷺ apo dikush tjetër?

PĂ«rgjigjja:
Nuk është përcjellur ndonjë argument nga Profeti ﷺ që të tregoi se është ai i cili i emërtoi të gjitha suret e Kuranit, përveç disa haditheve të sakta në të cilat tregohet se Profeti ﷺ emërtoi disa sure, si; El-Bekare dhe Ali Imran, ndërsa përsa i përket sureve të tjera ajo që kuptohet është se emërtimi i tyre është bërë nga sahabët – Allahu qoftë i kënaqur me ta.
(Komisioni i Përhershëm për Studime dhe Fetva, nr. 2376)
Burimi: Radioislame

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0